Kapsułki Colon Cleanse - z wapniem, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych!
W kapsułkach Colon Cleanse - trawienie zawartych jest 12 składników aktywnych:
- błonnik z brązowego ryżu (Oryza Sativa),
- łuski psyllium, czyli babki jajowatej (Plantago ovata),
- pektyna jabłkowa,
- guma akacjowa,
- Lactobacillus Acidophilus,
- Bifidobacterium Infantis,
- korzeń imbiru (Zingiber Officinale),
- FOS – fruktooligosacharydy,
- wapń, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych,
- magnez, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego,
- selen, który jest antyoksydantem (pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym),
- potas, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Kultury mikrobiologiczne kluczem do utrzymania równowagi w jelitach.
W naszych jelitach znajdują się „dobre” bakterie, które są dla nas korzystne i pomagają w trawieniu oraz „złe” bakterie, które chcielibyśmy zredukować. Z kolei kultury mikrobiologiczne są często używane do regulowania poziomu „złych” bakterii, tak aby nie szkodzić poziomowi „dobrych” bakterii.
Formuła kapsułek do oczyszczania jelita grubego zawiera dwa rodzaje kultur mikrobiologicznych – Lactobacillus Acidophilus oraz Bifidobacterium Infantis. Oba typy to bakterie kwasu mlekowego, które wytwarzają enzym zwany laktazą i występują w niektórych produktach mlecznych, takich jak jogurt.
Błonnik jest ważnym elementem zbilansowanej diety.
Pokarmy bogate w błonnik sprawiają, że czujemy większą sytość, dlatego ważne jest, aby jeść ich jak najwięcej. Rozpuszczalny błonnik znajduje się w owocach cytrusowych, ryżu i ziemniakach, wszystkich roślinach strączkowych, jęczmieniu i wszystkich warzywach. Błonnik nierozpuszczalny występuje w dużych ilościach we wszystkich rodzajach orzechów, siemieniu lnianym i brązowym ryżu.
Dużo błonnika zawiera także babka jajowata (Plantago ovata), która pochodzi z północnych Indii i Iranu, gdzie jest uprawiana głównie ze względu na nasiona. Najwięcej błonnika znajduje się właśnie w jej nasionach (głównie w łuskach), które można jeść samodzielnie (na przykład namoczone w wodzie), w całości lub zmielone. Powłoki nasion pęcznieją w kontakcie z wodą i tworzą substancję podobną do żelatyny.
Produkt jest suplementem diety.