FutuNatura

BIO Olej kokosowy extra virgin

Zawartość: 1000 ml
PROMOCJA TYGODNIA
FutuNatura

BIO Olej kokosowy extra virgin

Zawartość: 1000 ml
PROMOCJA TYGODNIA
  • wyjątkowo stabilny olej
  • tłoczony na zimno
  • nierafinowany
54,99 zł 67,49 zł
Nr produktu: FN162
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

PROMOCJA TYGODNIA - Skorzystaj z 17% zniżki na wszystkie produkty z naszej oferty.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 17.01.2026
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 1,53 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Rabat ilościowy

Kup 2 i zaoszczędź
52,49 zł / szt.
104,98 zł
134,98 zł
Kup 3 i zaoszczędź
49,99 zł / szt.
149,97 zł
202,47 zł

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Olej kokosowy tłoczony na zimno - w opakowaniu XXL!

     

    BIO Olej kokosowy marki FutuNatura pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno ze świeżych orzechów kokosowych (Cocos nucifera). Tłoczenie na zimno sprawia, że ​​olej zachowuje jak najwięcej składników odżywczych, a także naturalny smak i delikatny aromat.

    Cechą szczególną tego oleju jest to, że w temperaturze pokojowej ma on postać stałą i biały kolor, ale powyżej 24°C zamienia się w przezroczysty płynny olej. Kiedy jest stały, można go używać tak jak masła. Dlatego wiele osób nazywa go masłem kokosowym lub tłuszczem kokosowym.

     

    Olej kokosowy jest źródłem kwasu laurynowego, który jest jednym z tłuszczów MCT.

     

    Kwas laurynowy obecny w BIO oleju kokosowym jest nasyconym kwasem tłuszczowym i należy do tłuszczów MCT (z ang. Medium Chain Triglycerides, czyli średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe). Jest to tłuszcz MCT oznaczony jako C12.

     

    Dlaczego olej kokosowy FutuNatura to doskonały wybór:

    • pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno, w wyniku czego zostają zachowane wartości odżywcze, smak i aromat,
    • extra virgin i nierafinowany,
    • jest produkowany zgodnie ze standardami kontrolowanej produkcji ekologicznej z wysokiej jakości orzechów kokosowych ze Sri Lanki,
    • jest produkowany zgodnie z uznanymi międzynarodowymi certyfikatami (ISO, FSSC, HACCP),
    • jest olejem niezwykle stabilnym, tolerującym wysokie temperatury,
    • zawiera ponad 48% kwasu laurynowego. 

     

    Wszechstronny olej kokosowy jest niezastąpiony w kuchni i kosmetyce.

     

    Dlaczego warto stosować olej kokosowy?

    • Jest to jeden z najbardziej stabilnych olejów w wysokich temperaturach, dzięki czemu nadaje się do smażenia, gotowania i pieczenia.
    • Można na nim przyrządzać wszelkiego rodzaju potrawy - na słodko i na słono. Można nim wzbogacić smoothie czy pasty do smarowania, a w szczególności olej ten jest bardzo popularny w przygotowywaniu deserów.
    • Jest również niezwykle popularny w kosmetyce, gdzie wykorzystywany jest do pielęgnacji skóry i włosów, do demakijażu oraz jako składnik peelingów, kremów, balsamów i innych produktów kosmetycznych.
  • Stosowanie

    Stosowanie: Olej kokosowy ma wszechstronne zastosowanie w kuchni i nadaje się również jako naturalny olej do pielęgnacji skóry. Ponieważ doskonale znosi wysokie temperatury, nadaje się do pieczenia i smażenia.

  • Składniki
    Średnia wartość odżywcza na 100 g
    Wartość energetyczna 3700 kJ / 884 kcal
    Tłuszcz 100 g
    - w tym kwasy nasycone 89,9 g*
    - w tym kwasy jednonienasycone 4,9 g
    - w tym kwasy wielonienasycone 5,1 g
    - w tym kwasy trans < 1 g
    Węglowodany 0 g
    - w tym cukry 0 g
    Błonnik 0 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    *w tym 48,1 g kwasu laurynowego

     

    Składniki: 100% olej kokosowy extra virgin z certyfikowanej produkcji ekologicznej. LK-BIO-149. Rolnictwo spoza UE.

    Pochodzenie: Sri Lanka

    Masa netto: 1000 ml 

     

    Produkt nie zawiera glutenu i GMO (organizmów modyfikowanych genetycznie).

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i silnych zapachów. Po otwarciu należy używać czystych, suchych przyborów, aby zapobiec szybkiego zepsucia pozostałego oleju.

Opinie naszych klientów

„Wysokiej jakości olej kokosowy, którego w mojej kuchni nigdy nie braknie.”

Emilia Daraż
mama blogerka

„Używam oleju kokosowego od wielu lat, zarówno w kuchni, jak i do pielęgnacji skóry”.

Aleksandra Kosin
mama blogerka

"Ten olej można wykorzystać w kuchni do niemal każdego dania!"

Anna Składanek
mama blogerka

"Oleju kokosowego używam również jako maski do włosów."

Dominika Miazga
mama blogerka

„Uwielbiam BIO olej kokosowy marki FutuNatura! Z łatwością włączam go do swojej codziennej diety i pielęgnacji.”

Agnieszka Matejska
mama blogerka
Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
BIO Olej kokosowy extra virgin
54,99 zł
67,49 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.