BIO Dzika róża w proszku – zawsze była częścią ludowego zielarstwa.
Dzika róża to owoc krzewa Rosa Canina, krzaczastej rośliny z rodziny różowatych (Rosaceae). Posiada wiele nazw - psia róża, szypszyna, szypszyniec różany.
Ten kolczasty krzew cieszy nas wiosną pięknymi różowo-białymi kwiatami, które później rozwijają się w małe owalne czerwone owoce. Są to właśnie przydatne części dzikiej róży, ponieważ zawsze były częścią tradycji zielarskiej ze względu na ich korzystne właściwości. Robi się z nich przeróżne przetwory, które najczęściej stosuje się w chłodniejszych miesiącach – ogromną popularnością cieszy się wszystko od herbatki z dzikiej róży, soku, dżemu, aż po olejek z dzikiej róży, który stosuje się głównie do pielęgnacji skóry i włosów.
Zawiera tylko 100% naturalny proszek z dzikiej róży - bogaty w błonnik!
BIO Dzika róża od FutuNatura zawiera tylko 100% naturalny proszek z dzikiej róży, wyprodukowany z upraw ekologicznych, a więc bez dodatków. Może się również pochwalić niezwykle wysoką zawartością błonnika pokarmowego – aż 58%!
Dzika róża w proszku pozwala na łatwiejsze dawkowanie i wszechstronne zastosowanie, ponieważ można go dodawać do posiłków lub spożywać samodzielnie - zmieszany ze szklanką wody, herbaty lub soku, a także można go dodawać do różnych koktajli, jogurtów i płatków śniadaniowych.