Mleczko pszczele – naturalne bogactwo pszczelego ula.
Gelée rojale, nektar pszczeli zwany mleczkiem pszczelim to specyficzna substancja wydzielana przez pszczoły robotnice. Jest to niezwykle odżywczy płyn, którym w pierwszych dniach życia karmione są larwy, a królowa pszczela czyli królowa matka, żywi się nim przez całe życie (stąd nazwa gelée royale, co w tłumaczeniu oznacza królewską galaretkę).
Mleczko pszczele uważane jest za najcenniejszy produkt pszczeli – to właśnie dzięki jego składnikom królowa matka jest większa od pozostałych pszczół i żyje dłużej.
Gelée royale czyli nektar pszczeli w ampułkach z witaminą C.
Ampułki BIO Gelée royale – Forte zawierają witaminę C, która jest naturalnie pozyskiwana z aceroli (Malpighia emarginata). Jest to wiecznie zielone drzewo zwane również dziką wiśnią, którego owoce (w postaci jagód) są naturalnym źródłem witaminy C.
Witamina C jest antyoksydantem, który pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, a także przyczynia się do / pomaga w:
- prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego – naturalnej obrony organizmu (odporność),
- zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
- prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego,
- utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz
- utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
Doskonały wybór dla wsparcia całego organizmu – na odporność, energię…
Najważniejszym kwasem tłuszczowym mleczka pszczelego jest 10 HDA (kwas 10-hydroksydekanowy) – związek biologicznie czynny, zwany też kwasem matczynym. Każda ampułka produktu BIO Gelée royale – Forte zawiera aż 21 mg kwasu tłuszczowego 10 HDA.
Produkt jest suplementem diety.