Nattokinaza - enzym pozyskiwany z ekstraktu ze sfermentowanej soi.
Nattokinaza (z ang. Nattokinase) to enzym ogólnoustrojowy pozyskiwany z ekstraktu sfermentowanej soi. Ekstrakt ze sfermentowanej soi to tradycyjna japońska potrawa znana jako natto, która stosowana jest już od wieków.
W jaki sposób pozyskiwany jest cenny enzym nattokinaza z popularnego japońskiego dania? Jest to proces, w którym bakterie Bacillus natto są dodawane do gotowanej soi. W dlaszym ciągu następuje fermentacja i nattokinaza jest gotowa do dalszego użycia w postaci tabletek, kapsułek itp.
Nattokinaza w kapsułkach marki FutuNatura jest doskonałym źródłem tego szczególnego enzymu o dobroczynnym wpływie na ludzki organizm.
1 kapsułka zawiera aż 100 mg (2000 FU*) enzymu nattokinazy!
*FU oznacza jednostki fibrynolityczne, które określają poziom aktywności fibrynolitycznej enzymu nattokinazy. Aktywność fibrynolityczna związana jest z krwią i układem enzymatycznym krwi, który dba o jej strukturę.
Dlaczego warto wybrać kapsułki Nattokinase 2000 FU marki FutuNatura:
- wysoka zawartość - 100 mg nattokinazy w każdej kapsułce,
- proste stosowanie – wystarczy 1 kapsułka dziennie,
- całe opakowanie wystarcza na 3 miesiące regularnego przyjmowania,
- w roślinnych kapsułkach o powolnym uwalnianiu.
Innowacyjne kapsułki DR o opóźnionym uwalnianiu (Delayed Release Capsules) wynoszą produkt na nowy poziom. Ponadto kapsułki są pochodzenia roślinnego, wykonane z hydroksypropylometylocelulozy.
Kapsułki o powolnym uwalnianiu chronią składniki przed kwasami żołądkowymi i umożliwiają wolniejsze uwalnianie enzymu nattokinazy w organizmie. Oznacza to, że jest on dłużej dostępny dla organizmu dla optymalnego wchłonięcia do krwi.
Produkt jest suplementem diety.