Ziołowe kapsułki Pippali BIO - ajurwedyjskie wsparcie organizmu.
Pippali (Piper longum) lub pieprz długi to smukła, aromatyczna roślina pnąca o trwałych, zdrewniałych korzeniach. Liście i owoce są czarno-zielone. Dojrzałe i niedojrzałe owoce oraz korzeń znajdują zastosowanie w diecie ajurwedyjskiej.
Kapsułki Cosmoveda zawierają proszek z owoców pippali, który jest delikatnie i drobno mielony w temperaturze poniżej 40°C i pochodzi z ekologicznych obszarów Indii i Sri Lanki. Ponadto zawiera polifenole (bioaktywne fitochemikalia), które kształtują charakter doszy* roślin w postaci barwników, aromatów i garbników.
Owoce pippali mają liczne dobroczynne właściwości:
- pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i naturalnej obrony ciała,
- pomagają w funkcjonowaniu płuc,
- wspomagają trawienie.
Dzienna porcja zawiera 3,3 g proszku ziołowego, w tym 26 mg polifenoli.
Zgodnie z tradycją Ajurwedy, produkt reguluje harmonijną równowagę dosz* poprzez równoważenie 6 smaków.
- Pippali zapewnia pikantny smak
- Działanie ajurwedyjskie: Vata- Pitta+ Kapha-
- Nazwa łacińska: Piper longum
- Nazwa angielska: long pepper
- Inne nazwy: Indian long pepper, pipli
*Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady Ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.
BIO kapsułki ziołowe marki Cosmoveda są wegańskie. Nie zawierają laktozy i glutenu. Doskonałą jakość zapewnia ekologiczna produkcja i respektowanie zasad sprawiedliwego handlu (Fair Trade).
Produkt jest suplementem diety.