Mieszanka ziołowo Guggulu Kanchanara o mocnym działaniu.
Guggulu to żywica balsamowca indyjskiego (Cammiphora mukul), która używana jest w Ajurwedzie od tysięcy lat i znana z wielu korzystnych efektów i zastosowań.
Guggulu jest najczęściej stosowana w połączeniu z innymi ziołami ajurwedyjskimi, a jedynie rzadko sama. Znana jest jako substancja, która może wnikać w głąb organizmu i wspomagać działanie ziół.
Kanchanara guggulu BIO zawiera starannie wyselekcjonowane zioła ajurwedyjskie, takie jak pippali, imbir, amalaki, bibitaki, haritaki, cynamon, kardamon, liść laurowy itp.
Dzienna porcja zawiera 2,10 g ziołowego proszku, w tym aż 462 mg wyciągów roślinnych.
Guggulu redukuje dosze kapha i vata*, ma suchy i rozgrzewający charakter i działa na wszystkie siedem ajurwedyjskich tkanek**.
*Dosze (vata, pitta i kapha) oraz tkanki to zasady Ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce. **Koncepcja tkanek w Ajurwedzie różni się od tego, co rozumiemy przez słowo „tkanka” w zachodniej medycynie.
Cosmoveda Kanchanara guggulu w kapsułkach ma na celu równoważenie 6 smaków. Produkt zapewnia słodki, ostry, gorzki i cierpki smak.
Yogaraja guggulu BIO marki Cosmoveda są wegańskie, nie zawierają laktozy i glutenu. Doskonałą jakość gwarantują produkcja ekologiczna i respektowanie zasad sprawiedliwego handlu (Fair Trade).
Produkt jest suplementem diety.