Kurkumina i piperyna - na wspomaganie odporności, wątroby, krwi...
Kurkuma (Curcuma longa), cenna aromatyczna roślina pochodząca z Azji, niezwykle ceniona w tradycji ajurwedyjskiej, gdzie nazywana jest „świętym pokarmem”.
Najbardziej użyteczną, a zarazem najczęściej używaną częścią rośliny jest korzeń, który ma typowo żółty kolor, z powodu którego roślina w niektórych językach nazywana jest żółtym imbirem lub żółtym szafranem.
Kurkuma z czarnym pieprzem – wyjątkowe połączenie dwóch składników aktywnych.
Kurkumina jest głównym naturalnym składnikiem aktywnym, który znajduje się w korzeniu kurkumy. Jest to żółto-pomarańczowy barwnik popularny zarówno w przemyśle spożywczym, jak i kosmetycznym.
Dla najlepszego wykorzystania korzyści płynących z kurkuminy, zaleca się jej stosowanie w połączeniu z piperyną z czarnego pieprzu (Piper nigrum). Piperyna zapewnia zwiększoną absorpcję, co dodatkowo poprawia skuteczność produktu.
Kapsułki z ekstraktami z kurkumy i czarnego pieprzu, zawierające aż 95% kurkuminy i 95% piperyny.
Dzienna dawka Kurkuminy + piperyny marki NewFood zawiera aż 700 mg sproszkowanego korzenia kurkumy, który ma dobroczynne działanie na funkcjonowanie naszego organizmu, ponieważ wpływa na:
- pracę oraz prawidłowy stan wątroby,
- funkcjonowanie układu nerwowego,
- odporność oraz układ odpornościowy,
- produkcję krwi – pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu oraz
- funkcjonowanie górnych dróg oddechowych i płuc.
Produkt jest suplementem diety.