FutuNatura

Różowa sól himalajska, drobno mielona

Zawartość: 1000 g
MIKOŁAJKI
FutuNatura

Różowa sól himalajska, drobno mielona

Zawartość: 1000 g
MIKOŁAJKI
  • sól mineralna
  • bez zapachu i dodatków
  • do gotowania i pieczenia
19,99 zł 24,99 zł
Nr produktu: FN261
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

MIKOŁAJKI - 19% rabatu i szklany kubek w prezencie.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 20.09.2029
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 0,56 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Rabat ilościowy

Kup 2 i zaoszczędź
18,99 zł / szt.
37,98 zł
49,98 zł
Kup 3 i zaoszczędź
17,99 zł / szt.
53,97 zł
74,97 zł

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Drobno mielona różowa sól himalajska - pozyskiwana z jaskiń solnych w Himalajach!

     

    Sól himalajska to naturalna kamienna lub mineralna sól pozyskiwana z jaskiń solnych lub kopalni na terenach Pakistanu i Indii położonych u podnóża Himalajów. Sól jest wydobywana ręcznie, a następnie zwykle mielona lub formowana w kryształy o różnej wielkości.

    W przeciwieństwie do soli morskiej, sól ta nie tworzy się „z dnia na dzień” – jest wynikiem długiego procesu parowania wody morskiej, który miał miejsce miliony lat temu. W czasach, gdy obszar dzisiejszych Himalajów pokrywał starożytny ocean, minerały z gleby i skał były koncentrowane w osadach soli pod wpływem ciepła słonecznego, które następnie były zakopywane pod warstwami osadów i skał. Na skutek naporu ruchów tektonicznych osady te przesunęły się w kierunku powierzchni, gdzie były narażone na erozję i wietrzenie, a jednocześnie stały się dostępne do eksploracji.

     

    Sól mineralna o łagodnym zapachu i smaku - o charakterystycznym delikatnym różowym kolorze.

     

    Różowa sól himalajska marki FutuNatura jest drobno mielona, ​​dzięki czemu ma wszechstronne zastosowanie. Jest doskonałym zamiennikiem zwykłej soli krystalicznej, dzięki czemu można jej używać do solenia potraw, różnych mieszanek solnych i marynat, a także nadaje się do przygotowania solnej kąpieli czy innych domowych kosmetyków.

     

    Możesz jej używać do tych samych celów, co zwykłej soli morskiej - do gotowania lub jako sól do kąpieli!

     

    Jaka jest różnica między różową a czarną solą himalajską?

    Oprócz koloru, który wynika z różnej zawartości minerałów, różnią się także smakiem i zapachem – różowa ma łagodniejszy i delikatniejszy smak, natomiast czarna ma bardziej intensywny smak i charakterystyczny zapach siarki. Obie są wydobywane w ten sam sposób iz tych samych kopalń.

  • Stosowanie

    Zalecane użycie: Sól himalajską można stosować do każdej potrawy, tak jak zwykłą sól kuchenną. Świetnie sprawdza się również w przypadku domowych kosmetyków.

  • Składniki

    Składniki: różowa sól himalajska, drobno mielona.

    Pochodzenie: Pakistan

    Ilość netto: 1000 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Opinie naszych klientów

„Różowa sól himalajska to mój sekret poprawiający smak wszystkich moich zdrowych potraw!”

Aleksandra Kosin
mama blogerka
Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
Różowa sól himalajska, drobno mielona
19,99 zł
24,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.