Kapsułki Omega-3 - z naturalną witaminą E.
Kwasy tłuszczowe omega-3 należą do tzw. dobrych tłuszczów, jednak nasz organizm nie potrafi ich wytworzyć samodzielnie, dlatego musimy sami dostarczać je do organizmu.
Szczególnie ważne dla naszego organizmu są kwasy tłuszczowe EPA (kwas eikozapentaenowy) oraz DHA (kwas dokozaheksaenowy), który przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia i funkcjonowania mózgu (korzystny efekt uzyskuje się przy dziennym spożyciu 250 mg DHA).
Oba kwasy tłuszczowe przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca (korzystne działanie osiąga się przy dziennym spożyciu 250 mg EPA i DHA).
Kapsułki NewFood Omega-3 mają optymalny stosunek kwasów tłuszczowych - 18% EPA i 12% DHA.
Antyoksydacyjna witamina E - niezastąpiony składnik kapsułek z omega-3.
Kapsułki Omega-3 oprócz kwasów tłuszczowych zawierają także witaminę E, która jest przeciwutleniaczem, co oznacza, że pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Tym samym pomaga chronić organizm przed różnymi czynnikami zewnętrznymi.
Witamina E jest więc bardzo częstym składnikiem suplementów diety z kwasami omega-3, ponieważ chroni kwasy tłuszczowe przed utlenianiem i zapewnia zachowanie najwyższej jakości oleju rybnego w kapsułkach.
Produkt jest suplementem diety.