Pektyna jabłkowa – błonnik pokarmowy pozyskiwany z jabłek.
Pektyna to rodzaj polisacharydu pozyskiwanego przede wszystkim z jabłek lub owoców cytrusowych. To błonnik wykorzystywany w rozmaitych dziedzinach – w branży spożywczej (do produkcji soków, jaki substancja żelująca w dżemach...), branży kosmetycznej i suplementów diety.
Dzienna porcja kapsułek Pektyna jabłkowa zawiera aż 1800 mg pektyny pozyskanej z jabłek (Malus domestica).
Z dodatkiem mineralnego chromu, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu glukozy we krwi.
Dla jeszcze większej skuteczności kapsułki zawierają także dodatek mineralnego chromu, którego nasz organizm absolutnie potrzebuje do normalnego funkcjonowania. Odgrywa ważną rolę, ponieważ bierze udział w metabolizmie składników odżywczych, takich jak cukry, tłuszcze i białka. Ponadto przyczynia się także do utrzymania prawidłowego poziomu glukozy we krwi.
Występuje w postaci pikolinianu chromu, gdyż jest to najlepsza i najskuteczniejsza forma chromu stosowana w większości podobnych suplementów diety.
Każda kapsułka zawiera 300 mg pektyny jabłkowej.
Zalety produktu Pektyna jabłkowa marki Bioherba:
- łatwe dawkowanie i stosowanie,
- wysoka zawartość pektyny jabłkowej w dziennej porcji,
- suplement diety z licznymi korzystnymi efektami stosowania,
- z dodatkiem pikolinianu chromu,
- nie zawiera glutenu, laktozy i organizmów genetycznie modyfikowanych,
- zawiera w 100 % naturalne składniki.
Produkt jest suplementem diety.