Naturalny słodzik Erytrytol to najlepszy zamiennik zwykłego cukru - bez kalorii!
Erytrytol jest najlepszym zamiennikiem cukru, ponieważ występuje w postaci maleńkich kryształków, które swoją strukturą przypominają tradycyjny cukier.
Ponadto można go używać do słodzenia w mniej więcej takiej samej ilości, do jakiej jesteśmy przyzwyczajeni ze zwykłym cukrem, ponieważ ma około 75 % słodyczy zwykłego cukru. Dlatego można nim łatwo zastąpić zwykły cukier w różnych przepisach na wypieki.
Erytrol posiada szereg zalet: nie ma kalorii, jego indeks glikemiczny jest równy 0 - jest odpowiedni dla diabetyków, ponadto nie szkodzi zębom ani nie przyczynia się do powstawania próchnicy. Spożywanie pokarmów/napojów zawierających erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów.
Spożywanie żywności/napojów zawierających erytrytol zamiast cukru prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu glukozy we krwi po ich spożyciu niż po spożyciu żywności/ napojów zawierających cukier. Aby osiągnąć ten efekt, co najmniej 30% cukrów w żywności lub napoju należy zastąpić słodzikiem stołowym na bazie erytrytolu.
Jest to w 100 % naturalny słodzik, występujący w owocach, warzywach, nasionach roślin i grzybach. Jest odpowiedni dla każdego, kto stosuje dietę KETO, PALEO lub LCHF.
Dlaczego warto stosować słodzik stołowy Erytrytol producenta Intenson:
- 100 % naturalny,
- 0 kalorii,
- pod względem formy i słodyczy najlepszy zamiennik zwykłego cukru,
- odpowiedni dla diabetyków (IG=0),
- wegański,
- odpowiedni przy dietach KETO i LCHF,
- po spożyciu jest szybko wydalany z organizmu,
- do słodzenia napojów, smoothies, owoców, lodów...,
- świetnie nadaje się również do pieczenia i gotowania.
Producent Intenson pragnie zrobić wszystko, aby jego produkt zachwycał jakością, dlatego wytwarza go z absolutną starannością i zachowaniem najwyższych standardów w produkcji surowców i pakowania produktu.