V-Protein 8K wegańskie proteiny – o smaku czekoladowego brownie
Proteiny, czyli białka są jednym z kluczowych makroskładników, które są ważne dla wszystkich, szczególnie aktywnych fizycznie, ponieważ przyczyniają się do:
- wzrostu masy mięśniowej,
- utrzymaniu masy mięśniowej i
- urzymania zdrowych kości.
Chociaż na rynku istnieje wiele białek serwatkowych, nie są one odpowiednie dla wszystkich, którzy unikają laktozy lub przestrzegają diety wegańskiej. Właśnie dlatego marka ProFuel opracowała wyjątkową linię wegańskich białek, która obejmuje różnorodne mieszanki białek i smaki.
Zwycięska mieszanka 8 różnych źródeł białka roślinnego.
Protein 8K wegańskie białka powstały na bazie mieszanki 8 różnych białek roślinnych, mianowicie zawierają:
- izolat białka sojowego,
- izolat białka grochu,
- proteiny słonecznika,
- proteiny z dyni,
- białko konopne,
- białko ryżowe,
- białka fasoli fava (bobu)
- mąkę lniana.
Z tego wzgledu mogą pochwalić się wysoką zawartością białka - każda porcja zawiera aż 22 g białka (1 porcja = 30 g = 2 miarki).
Przekonają Cię również wyjątkowo kremową konstrukcją i smacznym smakiem czekoladowego brownie, który zachwyci wszystkich miłośników owocowych i swieżych smaków. Ponadto proteiny mają niską zawartośc cukru, są bez laktozy i w 100% wegańskie.
Szybkie i łatwe przygotowanie - wymieszaj w 400 ml wody i wypij po treningu lub przed snem!
Białka są obecnie bardzo popularnym makroskładnikiem, ponieważ są integralną częścią zbilansowanej diety, a każdy, kto jest regularnie aktywny fizycznie, zwraca szczególną uwagę na ich spożycie. Właśnie dlatego odżywki białkowe w proszku są tak popularnym wyborem, ponieważ ułatwiają monitorowanie spożycia białka, a jednocześnie są prostym i smacznym sposobem na uzupełnienie białka w diecie.
Białka wegańskie mogą więc znaleźć się w naszych posiłkach jako dodatek do dań dla zwiększenia zawartości białka, na przykład w płatkach owsianych, naleśnikach, smoothie lub jako składnik przepisów białkowych i fit (lody, ciastka, muffiny, herbatniki, biszkopty i inne wypieki).