Białko serwatkowe bez laktozy – połączenie, które wydaje się niemożliwe, ale takie nie jest!
Białko to jeden z kluczowych makroskładników odżywczych i jest ważne dla każdego, a zwłaszcza dla osób aktywnych fizycznie, ponieważ:
- przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej,
- pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej
- oraz w utrzymaniu zdrowych kości.
Aż 22 gramy białka w porcji!
WHEY Lactose Free białko bez laktozy o smaku waniliowym charakteryzuje się wysoką zawartością białka, gdyż zawiera aż 22 g białka w porcji (1 porcja = 30 g).
Mimo obecności koncentratu białka serwatkowego, nie zawiera laktozy, co docenią wszystkie osoby z nietolerancją laktozy oraz ci, którym laktoza nie odpowiada. Ponadto białko jest również bezglutenowe, co jest dodatkowym plusem.
Serwatka jest wysokiej jakości produktem ubocznym, otrzymywanym przy produkcji serów z mleka. Zawiera dużo białka, które jest szybko wchłaniane przez organizm, dlatego jest popularnym składnikiem suplementów dla sportowców.
Wszechstronne wykorzystanie białka w diecie - do urozmaicenia posiłków.
Białko jest obecnie bardzo popularnym makroskładnikiem, ponieważ jest integralną częścią zbilansowanej diety i każdy, kto jest aktywny fizycznie, zwraca szczególną uwagę na jego spożycie.
Odżywki białkowe są zatem popularnym wyborem, ponieważ ułatwiają monitorowanie spożycia białka, a jednocześnie są prostym i smacznym sposobem na uzupełnienie białka w diecie. Możliwości przygotowania białka serwatkowego są nieograniczone i nie kończą się tylko na koktajlu proteinowym.
Whey Lactose Free białko bez laktozy ma doskonały waniliowy smak, który jest neutralny, ale jednocześnie nadaje potrawom wyrazistego dopełnienia. Możesz dodawać je do posiłków - np. do owsianki, naleśników, smoothie lub wykorzystać jako składnik przepisów białkowych i dietetycznych (lody, ciastka, pieczywo, babeczki i inne wypieki).
Aby uzyskać jeszcze więcej kombinacji, wypróbuj WHEY Lactose Free białko o smaku karmelowym >>.
Produkt jest suplementem diety.