Wegańskie proteiny oparte na izolatach białka grochu
Proteiny, czyli białka są jednym z kluczowych makroskładników, które są ważne dla wszystkich, szczególnie aktywnych fizycznie, ponieważ przyczyniają się do:
- wzrostu masy mięśniowej,
- utrzymaniu masy mięśniowej i
- urzymania zdrowych kości.
Chociaż na rynku istnieje wiele białek serwatkowych, nie są one odpowiednie dla wszystkich, którzy unikają laktozy lub przestrzegają diety wegańskiej. Właśnie dlatego marka ProFuel opracowała wyjątkową linię wegańskich białek, która obejmuje różnorodne mieszanki białek i smaki.
W jednej porcji aż 21,9 g białek ii tylko 0,17 g cukru!
Wegańskie białka V-Protein Classic powstały na bazie izolatu białka grochu i charakteryzują się wysoką zawartością białka - każda porcja zawiera aż 21,9 g białka (1 porcja = 30 g = 2 miarki).
Przekonają Cię również wyjątkowym jagodowym smakiem, który zachwyci wszystkich miłośników owocowych smaków. Ponadto białka mają niską zawartosć cuktu, są bez mleka, bez soi i w 100% wegańskie.
Przygotuj pyszny napój proteinowy lub dodaj białko do ulubionej owsianki, smoothie i innych deserów.
Białka są obecnie bardzo popularnym makroskładnikiem, ponieważ są integralną częścią zbilansowanej diety, a każdy, kto jest regularnie aktywny fizycznie, zwraca szczególną uwagę na ich spożycie. Właśnie dlatego odżywki białkowe w proszku są tak popularnym wyborem, ponieważ ułatwiają monitorowanie spożycia białka, a jednocześnie są prostym i smacznym sposobem na uzupełnienie białka w diecie.
Białka wegańskie mogą więc znaleźć się w naszych posiłkach jako dodatek do dań dla zwiększenia zawartości białka, na przykład w płatkach owsianych, naleśnikach, smoothie lub jako składnik przepisów białkowych i fit (lody, ciastka, muffiny, herbatniki, biszkopty i inne wypieki).