Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Mąka kokosowa wytwarzana jest z orzechów kokosowych. Może być grubo lub drobno zmielona i jest często używana do wypieku ciast, ciastek i tym podobnych.
Mąka kokosowa od FutuNatura jest drobno zmielona i ma kolor złamanej bieli. Posiada charakterystyczny orzechowy zapach i przyjemny smak, nie zawiera konserwantów i ma wysoką zawartość błonnika.
BIO Mąka kokosowa, drobno mielona, nie zawiera glutenu i dlatego stanowi doskonałą alternatywę dla mąk zawierających gluten.
Nawet w zupełnie zwyczajnych przepisach część zwykłej mąki możesz zastąpić mąką kokosową i w ten sposób wzbogacić swoje danie. Dodatkowo ta bezglutenowa mąka zapewnia kremową konsystencję i egzotyczny akcent, dzięki czemu jest:
Dlaczego warto wybrać drobno mieloną mąkę kokosową marki FutuNatura?
Stosowanie: Idealna do gotowania i pieczenia. Nadaje się również do zagęszczania zup i sosów.
Średnia wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1673 kJ / 400 kcal |
Tłuszcz | 6,7 g |
- w tym kwasy nasycone | 6,7 g |
- w tym kwasy trans | 0 g |
Węglowodany | 60 g |
- w tym błonnik pokarmowy | 40 g |
- w tym cukry | 6,7 g |
Białko | 20 g |
Sód | 66,7 g |
Wartości mogą się różnić ze względu na składniki pochodzenia naturalnego.
Składniki: 100% drobno mielona mąka kokosowa z certyfikowanej produkcji ekologicznej. LK-BIO-149. Rolnictwo spoza UE.
Pochodzenie: Sri Lanka
Masa netto: 500 g
Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Po otwarciu używać czystych, suchych przyborów i szczelnie zamykać opakowanie po każdym użyciu, aby zapobiec zepsuciu.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.