BIO mieszanka na budyń z chleba świętojańskiego - niesłodzona, bezglutenowa i wegańska!
Chleb świętojański czy też karob (Ceratonia siliqua) to śródziemnomorska roślina znana z długich brązowych strąków, która jest stosowana jako alternatywa dla kakao, ponieważ zawiera więcej składników odżywczych i sama w sobie jest słodka. Dlatego jest popularnym składnikiem deserów i słodkich potraw – używa się go tak samo jak kakao.
BIO mieszanka do łatwego przygotowania bezglutenowego puddingu z chleba świętojańskiego z linii Bett'r marki Smart Organic zachwyci każdego, kto ma ochotę na pożywny i smaczny posiłek. Wszyscy miłośnicy odżywiania roślinnego nie pozostaną obojętni, ponieważ mieszanka jest również wegańska i zawiera organiczne składniki.
Nie znajdziesz więc w nim żadnych nieznanych zanieczyszczeń - tylko proszek z chleba świętojańskiego, skrobia kukurydziana i sól! Co więcej, mieszanka jest pakowana w opakowania nadające się do recyklingu - więc dbasz również o swój ślad środowiskowy.
Pyszny budyń w kilka minut - proste i szybkie przygotowanie!
Ze względu na łatwość i szybkość przygotowania ten pudding z chleba świętojańskiego jest idealnym rozwiązaniem na pyszne śniadanie lub kolację - przyrządza się go tak samo jak inne puddingi, a ponieważ jest niesłodzony, można go dosłodzić według własnego uznania i z dodatkiem słodzika, który najbardziej Ci odpowiada.
Budyń można przygotować jako samodzielny posiłek, który na życzenie można wzbogacić owocami, dropsami z czekolady, pastą orzechową, orzechami itp., a także świetnie sprawdza się przy robieniu deserów i wypieków!