BIO Mąka z tapioki - południowoamerykański hit, który stanowi doskonałą alternatywę dla białej mąki.
Mąka z tapioki to skrobia pochodząca z bulw rośliny tapioki (Manihot esculenta), która pochodzi z Ameryki Południowej, głównie z Brazylii. Jest tam również znana pod nazwami maniok, kasawa lub juka...
Mimo że jest u nas stosunkowo nowością, od dłuższego czasu obecna jest w kuchni południowoamerykańskiej, a jej zastosowanie szybko rozprzestrzeniło się także w kuchni azjatyckiej i afrykańskiej z powodu wszechstronności.
Wszechstronne skrobiowe źródło - używaj jej do zagęszczania zup, sosów, przygotowywania deserów …
Z powodu swojej skrobiowej natury jest popularną alternatywą dla białej mąki i mąki kukurydzianej, zwłaszcza wśród osób stosujących specjalne diety. Dzięki swojemu neutralnemu smakowi i zapachowi nie wpływa na inne smaki, dlatego możesz śmiało dodawać ją do swoich ulubionych potraw.
BIO Mąkę z tapioki marki FutuNatura można używać na wiele sposobów:
- Do zagęszczania potraw, takich jak sosy, zupy, puddingi i inne potrawy. Gdy się podgrzeje, skrobia z tapioki zamienia się w przezroczystą, galaretowatą substancję, która pomaga zagęścić potrawy.
- Do pieczenia deserów - z mąką z tapioki można przygotować wiele wypieków i potraw.
- Jako zamiennik dla białej mąki lub mąki kukurydzianej - używaj jej wszędzie tam, gdzie normalnie użyłbyś białej mąki lub mąki kukurydzianej.
Zestaw zawiera: 3x BIO Mąka ta z tapioki, 1000 g (razem 3000 g).
Stara cena stanowi cenę w przypadku zakupu wszystkich 3 produktów pojedynczo po cenach regularnych.