BIO białe masło migdałowe - wykonane w 100 % z prażonych i blanszowanych migdałów organicznych!
BIO białe masło migdałowe z linii Bett'r marki Smart Organic to pyszna i naturalna pasta, która pasuje wszędzie. Wytwarzany jest w 100 % z prażonych i blanszowanych organicznych migdałów, dzięki czemu nie zawiera żadnych dodatków.
Godna pochwały jest również jego wartość odżywcza, ponieważ zawiera niewielkie ilości cukru i dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, typowych dla orzechów. Zawiera również błonnik i białko, które są ogólnie ważne dla zrównoważonego trawienia.
Przy produkcji masła uwzględniono również aspekt zrównoważonego rozwoju, ponieważ jest ono pakowane w szklane opakowania - nie zawiera plastiku, a jednocześnie szkło zapewnia lepszą ochronę produktu przed czynnikami zewnętrznymi.
Posmaruj nim pieczywo, naleśniki, gofry... lub dodaj do owoców i deserów!
Masło migdałowe jest wyjątkowo gładkie, a przez to łatwiejsze do smarowania - gotowe do smarowania chleba, naleśników, gofrów, urozmaicenia ulubionego smoothie, płatków owsianych, puddingu ryżowego i podobnych potraw.
Sprawdzi się również w wypiekach i innych deserach, gdzie zapewnia pyszny orzechowy smak, a także bardzo dobrze komponuje się z owocami, zwłaszcza bananem, jabłkiem i owocami leśnymi!
Zachwyca swoją rozsmarowującą się konsystencją - tak dobrą, że zjesz ją łyżką!
Zalety masła z białych migdałów BIO:
- wyprodukowany w 100 % z ekologicznych prażonych i blanszowanych migdałów,
- gładka tekstura,
- pakowane w szklane opakowanie,
- bez dodatkowych substancji,
- smaczna i pożywna - pełna białka, błonnika i zdrowych tłuszczów,
- wszechstronne zastosowanie – jako pasta lub dodatek do dań i deserów.