BIO Proszek z buraków – bogaty w błonnik pokarmowy.
Burak zwyczajny, czyli Beta vulgaris to warzywo, które często pojawia się w naszym menu – z jego korzenia możemy przygotować pyszną sałatkę, sok, zupę i inne dodatki...
Jej stosowanie sięga starożytnego Egiptu, ale ze względu na liczne zalety uprawiali ją także starożytni Rzymianie i Grecy.
Jednym z pierwszych skojarzeń, gdy wspominamy o buraku, jest z pewnością jego intensywna czerwono-różowa barwa, dlatego wiele osób wykorzystuje go jako naturalny barwnik.
Buraki można jeść samodzielnie lub dodawać do różnych potraw.
FutuNaturina BIO Burak w proszku zawiera wyłącznie 100% proszku z buraków pochodzących z produkcji organicznej - bez zbędnych dodatków. Może poszczycić się także niezwykle wysoką zawartością błonnika pokarmowego – aż 55%.
Proszek z buraków pozwala na łatwiejsze dozowanie i wszechstronne zastosowanie, gdyż można go dodawać do posiłków lub spożywać samodzielnie – zmieszany ze szklanką wody, herbaty lub soku, a także można go dodawać do różnych koktajli, jogurtów i płatków śniadaniowych.
Świetnie sprawdzi się także jako naturalny barwnik do rozmaitych deserów, makaronów, past do smarowania, sosów i napojów, dzięki którym uzyskają piękny różowo-czerwony kolor.