Grecki jogurt to produkt mleczny, który jest znany na całym świecie. Jest popularny ze względu na swoją gęstą i kremową teksturę oraz idealne proporcje tłuszczu i białka.
W rzeczywistości jest to odcedzony jogurt z mleka krowiego lub owczego, który dzięki odcedzaniu uzyskuje charakterystyczną teksturę. Jest produkowany poprzez odcedzanie serwatki z jogurtu w specjalnych naczyniach. W ten sposób jogurt traci znaczną część cukru i kalorii. Jest łatwiejszy do strawienia i zazwyczaj zawiera dwukrotnie więcej białka niż zwykły jogurt.
Mieszanka do przygotowania jogurtu greckiego marki Mediterra może poszczycić się swoim prostym składem, który jest 100% naturalny. Zawiera tylko liofilizowany* jogurt krowi z 2% tłuszczu mlecznego.
*Liofilizacja lub suszenie przez zamrażanie to skuteczna metoda usuwania wody z substancji, które zostałyby uszkodzone przez podgrzewanie, jednocześnie zachowując ich wartość odżywczą i smak.
Grecki jogurt w proszku ma kilka zalet, które Cię zachwycą:
Instrukcja przygotowania: Na 1 porcję (150 ml) potrzebujesz 1 saszetkę (30 g) mieszanki do greckiego jogurtu.
Przygotowanie: Do jednej saszetki mieszanki (30 g) dodaj 120 ml wody i mieszaj przez około 2 minuty, aż uzyskasz konsystencję jogurtu. Spożyj od razu lub przechowuj w lodówce do 2 dni. Jogurt można również wykorzystać do przygotowania deserów, tortów lub smoothie.
Wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1475 kJ / 350 kcal |
Tłuszcz | 10 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6 g |
Węglowodany | 20 g |
- w tym cukry | 20 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 45 g |
Sól | 0,9 g |
Wapń | 875 mg (110 %*) |
*RWS = Referencyjna wartość spożycia.
Składniki: 100 % jogurt z mleka krowiego (w proszku).
Ilość netto: 2 x 30 g
Ostrzeżenie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.