Siemię lniane brązowe - skarbnica ważnych składników odżywczych.
Len (Linum usitatissimum), również len zwyczajny i len euroazjatycki, to wszechstronna roślina uprawna, mająca ponad 7000 lat i uważana za jedną z najstarszych roślin uprawnych. Rośnie w Europie, Afryce i Azji, ale znajdziemy ją również na innych kontynentach.
Ma bardzo wszechstronne zastosowanie, najczęściej używany jest do produkcji odzieży, płótna i oleju lnianego. Popularny jest głównie ze względu na nasiona, które mogą być złociste lub brązowe, ale różnią się jedynie kolorem.
Siemię lniane marki FutuNatura jest brązowe. Stanowi ważne źródło błonnika pokarmowego i białka
Superjedzenie dla Ciebie i Twojego organizmu - siemię lniane!
Brązowe nasiona lnu można spożywać samodzielnie, poza tym doskonale nadają się do wzbogacenia słodkich i słonych potraw nie tylko ze względu na ich smak, ale także na większą chrupkość. Można użyć ich:
- jako dodatek do różnych potraw (zup, sosów, płatków, sałatek, smoothie, jogurtów),
- w wielu przepisach na wypieki (na chleb, ciasta, ciasteczka),
- można ich zmielić, a następnie spożyć ich z wodą, mlekiem lub innym płynem.
Posyp swoją sałatkę brązowymi nasionamu lnu, wzbogać smoothie lub upiec pyszne ciasteczka!
Nasiona lnu marki FutuNatura:
- są doskonałym roślinnym źródłem błonnika pokarmowego i białka,
- są wolne od GMO (genetycznie modyfikowanych organizmów),
- nie były poddawane działaniu promieniowania.