
Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Hydrolizat kolagenu to czyste białko kolagenowe, które można stosować w napojach i proszkach białkowych. Polecany jest szczególnie osobom aktywnym fizycznie.
Hydrolizowany kolagen jest stosowany od średniowiecza. W 1175 św. Hildegard pisał o jego zaletach. Wytwarza się go z farmaceutycznej żelatyny za pomocą degradacji enzymatycznej, w taki sam sposób, w jaki organizm samodzielnie wytwarza kolagen (w wystarczających ilościach jedynie do 20 roku życia).
Stosowanie: 1 łyżeczkę (5 g) rozpuścić w 200 ml wody, soku lub jogurtu. Zaleca się przyjmowanie 2 porcji dziennie.
Może być również stosowany jako dodatek białkowy do napojów, słodyczy, deserów...
Wartość odżywcza | 100 g | 10 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1590 kJ / 380 kcal | 160 kJ / 38 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
- w tym cukry | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 95 g | 9,5 g (19 %*) |
Sól | 0,5 g | 0,05 g |
*RWS = referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Składniki: 100% hydrolizat kolagenu wieprzowego.
Masa netto: 60 g
Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chroniąc przed wilgocią.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.