Dragon Superfoods

Acerola w proszku (liofilizowana) - BIO

Zawartość: 75 g
ŚWIATOWY DZIEŃ PSZCZÓŁ
69,99 zł 79,99 zł
Nr produktu: SM08
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

ŚWIATOWY DZIEŃ PSZCZÓŁ - Skorzystaj z 18% zniżki na wszystkie nasze produkty.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 08.08.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 1,94 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
Packeta

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Acerola BIO w proszku otrzymywana jest w procesie liofilizacji, dzięki czemu zachowuje smak świeżych owoców.

     

    Acerola to wiecznie zielone drzewo z bujną koroną, które rośnie głównie na obszarach tropikalnych i subtropikalnych w Ameryce i Indiach. Jej owoce mają żywo czerwony kolor, przez co przypominają wiśnie i dziś są uważane za „superowoce”.

    Acerola w proszku marki Dragon Superfoods pozyskiwana jest w procesie liofilizacji. Liofilizacja to suszenie w niskiej temperaturze, a dokładniej suszenie przez zamrażanie. Oznacza to, że w specjalnym procesie z głęboko mrożonych owoców aceroli usuwana jest woda.

    Liofilizowana acerola zachowuje doskonały smak, kolor, aromat i pierwszorzędne właściwości świeżych owoców. Zachowana zostaje również zawartość witaminy C, która naturalnie występuje w owocach aceroli.

     

    Zawarta witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

     

    Ponadto witamina C przyczynia się do / pomaga w:

    • utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych,
    • prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego,
    • utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego,
    • zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
    • ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

     

    Jak stosować liofilizowaną acerolę BIO w proszku:

    • jako dodatek do smoothie, szejków, jogurtów itp.,
    • w przepisach na pieczenie, 
    • do dekoracji deserów.
  • Stosowanie

    Zalecane stosowanie: ½ łyżeczki (5-10 g) dziennie. Proszek z aceroli dobrze komponuje się z szejkami, smoothie, jogurtami. Można użyć proszku w przepisach na pieczenie.

    Wskazówka: Aby zachować zawartość witaminy C, nie należy podgrzewać proszku z aceroli.

  • Składniki
    Średnia wartość odżywcza na 100 g
    wartość energetyczna 1674 kJ / 395 kcal
    tłuszcze 0,0 g
    - w tym tłuszcze nasycone 0,0 g
    węglowodany 87 g
    - w tym cukry 31 g
    błonnik pokarmowy 8,2 g
    białko 7,6 g
    sól 0,05 g
    witamina C 1700 mg

     

    Składniki: 100% acerola bio w proszku z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.

    Kraj pochodzenia: Brazylia

    Masa netto: 75 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
Acerola w proszku (liofilizowana) - BIO
69,99 zł
79,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa strony | Korzystanie z plików cookie | Ustawienia plików cookie