V-Protein Classic wegańskie proteiny – o smaku orzecha laskowego
Proteiny, czyli białka są jednym z kluczowych makroskładników, które są ważne dla wszystkich, szczególnie aktywnych fizycznie, ponieważ przyczyniają się do:
- wzrostu masy mięśniowej,
- utrzymaniu masy mięśniowej i
- urzymania zdrowych kości.
Chociaż na rynku istnieje wiele białek serwatkowych, nie są one odpowiednie dla wszystkich, którzy unikają laktozy lub przestrzegają diety wegańskiej. Właśnie dlatego marka ProFuel opracowała wyjątkową linię wegańskich białek, która obejmuje różnorodne mieszanki białek i smaki.
Powstały na bazie izolatu białka grochu – aż 23,6 g białka na porcję!
Wegańskie białka V-Protein Classic powstały na bazie izolatu białka grochu i charakteryzują się wysoką zawartością białka - każda porcja zawiera aż 23,6 g białka (1 porcja = 30 g = 2 miarki).
Przekonają Cię również wyjątkowym smakiem orzecha laskowego, który zachwyci miłośników orzechów. Ponadto białka są bez cukru, bez mleka, bez soi i w 100% wegańskie.
Szybkie i łatwe przygotowanie napoju proteinowego - może być również dodatkiem do innych dań.
Białka są obecnie bardzo popularnym makroskładnikiem, ponieważ są integralną częścią zbilansowanej diety, a każdy, kto jest regularnie aktywny fizycznie, zwraca szczególną uwagę na ich spożycie. Właśnie dlatego odżywki białkowe w proszku są tak popularnym wyborem, ponieważ ułatwiają monitorowanie spożycia białka, a jednocześnie są prostym i smacznym sposobem na uzupełnienie białka w diecie.
Białka wegańskie mogą więc znaleźć się w naszych posiłkach jako dodatek do dań dla zwiększenia zawartości białka, na przykład w płatkach owsianych, naleśnikach, smoothie lub jako składnik przepisów białkowych i fit (lody, ciastka, muffiny, herbatniki, biszkopty i inne wypieki).