V-Protein 4K wegańskie proteiny – o wyjątkowym smaku orzecha laskowego
Proteiny, czyli białka są jednym z kluczowych makroskładników, które są ważne dla wszystkich, szczególnie aktywnych fizycznie, ponieważ przyczyniają się do:
- wzrostu masy mięśniowej,
- utrzymaniu masy mięśniowej i
- urzymania zdrowych kości.
Chociaż na rynku istnieje wiele białek serwatkowych, nie są one odpowiednie dla wszystkich, którzy unikają laktozy lub przestrzegają diety wegańskiej. Właśnie dlatego marka ProFuel opracowała wyjątkową linię wegańskich białek, która obejmuje różnorodne mieszanki białek i smaki.
Aż 24 gram białka na porcję – zawiera 4 różnych roślinnych źródeł białka!
Wegańskie białka V-Protein Classic powstały na bazie 4 różnych roślinnych źródeł białka izolat białka sojowego, białka słonecznika, dyni i konopi. Dzięki temu mogą pochwalić się wysoką zawartością białka - każda porcja zawiera aż 24 g białka (1 porcja = 30 g = 2 miarki).
Przekonają Cię również wyjątkowo kremową konstrukcją i smacznym smakiem orzecha laskowego, który zachwyci wszystkich miłośników orzechów. Ponadto proteiny mają niską zawartośc tłuszczu i cukru, są bez laktozy i w 100% wegańskie.
Niska zawartość tłuszczu i cukru - świetny koktajl proteinowy do spożycia po treningu!
Białka są obecnie bardzo popularnym makroskładnikiem, ponieważ są integralną częścią zbilansowanej diety, a każdy, kto jest regularnie aktywny fizycznie, zwraca szczególną uwagę na ich spożycie. Właśnie dlatego odżywki białkowe w proszku są tak popularnym wyborem, ponieważ ułatwiają monitorowanie spożycia białka, a jednocześnie są prostym i smacznym sposobem na uzupełnienie białka w diecie.
Białka wegańskie mogą więc znaleźć się w naszych posiłkach jako dodatek do dań dla zwiększenia zawartości białka, na przykład w płatkach owsianych, naleśnikach, smoothie lub jako składnik przepisów białkowych i fit (lody, ciastka, muffiny, herbatniki, biszkopty i inne wypieki).