BIO Lucuma w postaci proszku - doskonałe naturalne źródło potasu, wapnia, sodu i żelaza.
Lucuma, znana również pod łacińską nazwą Pouteria lucuma, to żółto-pomarańczowy owoc, który pochodzi z regionu Andów w Ameryce Południowej, głównie z Peru, Chile i Ekwadoru. Charakteryzuje się wyjątkową konsystencją i wyjątkowym smakiem przypominającym połączenie karmelu, wanilii i puree z dyni. Ze względu na swój niepowtarzalny smak lucuma jest często stosowana jako słodzik w wielu potrawach, deserach i napojach.
Poza słodyczą ceniona jest również za naturalnie wysoką zawartość błonnika i składników mineralnych, gdyż jest doskonałym źródłem wapnia, potasu, sodu i żelaza, które są ważne dla naszego organizmu, gdyż biorą udział w wielu reakcjach i procesach metabolicznych w ciele.
Zaradi svoje naravne sladkobe se super obnese tudi za sladkanje jedi, kave, čaja …!
FutuNaturina BIO Lucuma zawiera tylko 100 % naturalnego proszku z lucumy, wyprodukowanego z upraw ekologicznych, a więc bez dodatków.
Proszek Lucuma pozwala na łatwiejsze dawkowanie i wszechstronne zastosowanie, gdyż można go dodawać do dań lub spożywać samodzielnie – zmieszany ze szklanką wody, herbaty czy soku, czy też stosować do słodzenia potraw, gorących napojów i rozmaitych deserów.