FutuNatura

BIO Kakao w proszku

Zawartość: 250 g
PROMOCJA TYGODNIA
FutuNatura

BIO Kakao w proszku

Zawartość: 250 g
PROMOCJA TYGODNIA
  • niesłodzone kakao
  • z palonych ziaren
  • świetne do wypieków
34,99 zł 39,99 zł
Nr produktu: FN174
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

PROMOCJA TYGODNIA - Skorzystaj z 17% zniżki na wszystkie produkty z naszej oferty.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 25.09.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 0,97 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
Packeta

Rabat ilościowy

Kup 2 i zaoszczędź
32,49 zł / szt.
64,98 zł
79,98 zł
Kup 3 i zaoszczędź
29,99 zł / szt.
89,97 zł
119,97 zł

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    BIO Kakao w proszku - niezbędny składnik każdego cukiernika.

     

    Kakaowiec (Theobroma Cacao), zwany także drzewem kakaowym, to wiecznie zielone drzewo tropikalne. Słynie głównie ze swoich ziaren, z których od tysięcy lat wytwarza się kakao i masło kakaowe.

    BIO Kakao w proszku marki FutuNatura pozyskiwany jest z palonych i łuskanych ziaren kakaowca, które są mielone na proszek. Kakao nie jest słodkie, ponieważ nie ma dodatku cukru, dzięki czemu jego czekoladowy smak jest jeszcze bardziej intensywny.

     

    Niesłodzone kakao o intensywnym smaku udoskonala smak każdego deseru!

     

    Możliwości wykorzystania kakao w proszku są niezliczone. Wśród najmłodszych cieszy się dużą popularnością jako ciepły napój z mlekiem, ale dobrze komponuje się również w koktajlu czy smoothie. Można go również użyć:

    • jako posypkę (do kaszy manny, ryżu na mleku, płatków owsianych, deserów itp.),
    • do pieczenia (ciast, ciastek, babeczek...),
    • jako składnik sosów do dań wytrawnych,
    • do pysznego czekoladowego puddingu chia,
    • do przygotowywania domowego smarowidła i domowej czekolady.
  • Stosowanie

    Zalecane zastosowanie: Do wypieku ciast, ciastek, babeczek i innych deserów, do przygotowania samodzielnego napoju, jako dodatek do smoothie, jako posypka do różnych dań i deserów.

  • Składniki
    Średnia wartość odżywcza na 100 g
    Wartość energetyczna 1449 kJ / 346 kcal
    Tłuszcz 11,0 g
    - w tym kwasy nasycone 6,5 g
    Węglowodany  14,1 g
    - w tym cukry 0 g
    Błonnik 46,0 g
    Białko  24,9 g
    Sól 0,3 g

    Wartości mogą się różnić ze względu na składniki pochodzenia naturalnego.

     

    Składniki: 100% ziarna kakaowca (Theobroma Cacao) w proszku, z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.

    Pochodzenie: Afryka Zachodnia

    Masa netto: 250 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej (15°-20°C), w dobrze wentylowanym pomieszczeniu i chronić przed silnymi zapachami z zewnątrz.

Opinie naszych klientów

„Razem z dziećmi lubimy dodawać kakao do naszych posiłków.”

Nicola Szychulska
mama blogerka

„To kakao nie zawiera dodatku cukru, dzięki czemu jego czekoladowy smak jest jeszcze bardziej intensywny.”

Aleksandra Kosin
mama blogerka

„Kakao w proszku nadaje się do pieczenia ciast i ciastek, a także jako posypka do deserów."

Patrycja Król
mama blogerka
Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
BIO Kakao w proszku
34,99 zł
39,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa strony | Korzystanie z plików cookie | Ustawienia plików cookie