BIO masło migdałowe - wykonane w 100 % z prażonych organicznych migdałów!
BIO masło migdałowe z linii Bett'r marki Smart Organic to pyszna i naturalna pasta, która pasuje wszędzie. Wytwarzana jest w 100 % z prażonych organicznych migdałów, dzięki czemu nie zawiera żadnych dodatków.
Godna pochwały jest również jego wartość odżywcza, ponieważ zawiera niewielkie ilości cukru i dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, typowych dla orzechów. Zawiera również błonnik i białko, które są ogólnie ważne dla zrównoważonego trawienia.
Przy wytwarzaniu masła uwzględniono również aspekt zrównoważonego rozwoju, ponieważ znajduje sie ono w szklannym opakowaniu - nie zawiera plastiku, a jednocześnie szkło zapewnia lepszą ochronę produktu przed wpływami zewnętrznymi.
Możesz nim posmarować pieczywo, naleśniki, gofry itp. - a w połączeniu z owocami sprawdza się doskonale!
Masło migdałowe jest wyjątkowo gładkie, a przez to łatwiejsze do smarowania - gotowe do smarowania chleba, naleśników, gofrów, urozmaicenia ulubionego smoothie, płatków owsianych, puddingu ryżowego i podobnych potraw.
Sprawdzi się również w wypiekach i innych deserach, gdzie zapewnia pyszny orzechowy smak, a także bardzo dobrze komponuje się z owocami, zwłaszcza bananem, jabłkiem i owocami leśnymi!
Gładka i nadająca się do smarowania konsystencja - tak dobra, że będziesz ją jeść łyżkami!
Zalety BIO masła migdałowego:
- wyprodukowane w 100 % z ekologicznych prażonych migdałów,
- gładka tekstura,
- pakowane w szklanym opakowaniu,
- bez dodatkowych substancji,
- smaczna i pożywna - pełna białka, błonnika i zdrowych tłuszczów,
- wszechstronne zastosowanie – jako pasta lub dodatek do dań i deserów.