Sproszkowane ziele guduchi – Churna z niesamowitymi właściwościami.
Guduchi to roślina wieloletnia, która ma sercowate liście i małe żółte kwiaty. Łodyga tego pnącza wytwarza liczne korzenie powietrzne, które są często stosowane w dietach ajurwedyjskich. Stosowane są również liście, łodyga i sok z rośliny.
W ajurwedzie od dawna są znane niezwykłe właściwości guduchi. Jej nazwa Amrita pochodzi od legendy o napoju, którą bóg Wisznu przygotował dla innych bogów.
Cosmoveda Churna zawiera sproszkowaną guduchę, która jest ostrożnie i drobno mielona w temperaturze poniżej 40°C i pochodzi z ekologicznych obszarów Indii i Sri Lanki.
Gwarancje najwyższej jakości produktu:
- Z produkcji ekologicznej
- Bezglutenowy
- Bez laktozy
- Wegański
- Świeży (poniżej 40°C)
- Ze Sprawiedliwego Handlu (Fair Trade)
Dzienna porcja zawiera 2,10 g sproszkowanych ziół, z czego 15,65 mg to polifenole.
Zgodnie z tradycją ajurwedy, produkt reguluje harmonijną równowagę dosz** poprzez równoważenie 6 smaków.
- Guduchi zapewnia cierpki i gorzki smak.
- Efekt ajurwedyjski: Vata- Pitta- Kapha- Ama- Rasayana
- Nazwa łacińska: Tinospora cordifolia
- Nazwa angielska: Heart-leaved moonseed, Giloy
- Inne nazwy: Amrita, Amruth, Ambervel, Gilo, Giloe, Giloya, Glunchanb
**Dosze (vata, pitta in kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiedniego ekwiwalentu we współczesnej nauce.
Produkt jest suplementem diety.