Świetne połączenie słynnej ajurwedyjskiej rośliny Guggul i wszechstronnego grzyba Pleurotus.
Guggul to żółtawa żywica mirry (Commiphora wightii), która jest używana w ajurwedzie od wieków. Pierwsze wzmianki na ten temat można już znaleźć w Wedach, które są najstarszymi tekstami na świecie. Pierwotnie używany jako kadzidło, Guggul jest obecnie znany jako substancja, którą można spożywać ze względu na swoje korzystne właściwości.
W ajurwedzie wiadomo, że Guggul zmniejsza doszę vata i kapha, ale przy częstszym stosowaniu może zwiększyć doszę pitta*. Zwykle jest używany w połączeniu z innymi ziołami ajurwedyjskimi, ponieważ działa jako nośnik innych ziół do głębszych tkanek. U nas znany jest z tego, że korzystnie wpływa na drogi oddechowe oraz ma właściwości przeciwzapalne. Stosowany jest również w celu wzmocnienia układu odpornościowego.
**Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiedniego odpowiednika we współczesnej nauce.
Boczniak ostrygowaty – grzyb jadalny bardzo ceniony w tradycji ajurwedyjskiej.
Boczniak ostrygowaty, czyli Pleurotus ostreatus, jest dobrze zbadanym grzybem, który jest jadalny i również tu rośnie. Jest ceniony w tradycji ajurwedyjskiej, gdzie często wykorzystuje się go do różnych celów.
Wegańskie kapsułki z dodatkiem tymianku dla jeszcze lepszego działania!
Zalety kapsułek Guggul + Pleurotus marki Anatis:
- bez dodatku barwników,
- odpowiednie dla wegetarian i wegan,
- bez dodatku cukru,
- bez glutenu i laktozy.
Produkt jest suplementem diety.