Triphala – ajurwedyjska mieszanka trzech owoców, odpowiednia dla każdego!
Triphala to starożytna i wysoce uznana ajurwedyjska mieszanka trzech rodzajów synergistycznie powiązanych owoców pochodzących z Indii:
- amalaki (Emblica officinalis), znana tutaj jako amla,
- bibhitaki lub bahaeda (Terminalia belerica) i
- haritaki lub harad (Terminalia chebula).
Słynna formuła stosowana od ponad 5000 lat!
Triphala reprezentuje kamień węgielny tradycji ajurwedyjskiej. Ziołowa formuła łączy w sobie 5 smaków rozpoznawanych w Ajurwedzie (słodki, kwaśny, gorzki, ostry i cierpki), brakuje jedynie smaku słonego. Wiadomo, że spożywając Triphala, pierwsze co odczuwamy to ostry i cierpki smak, gdyż ich najbardziej brakuje w normalnej diecie.
Równoważenie różnych smaków w celu zrównoważenia dosz*!
Zgodnie z tradycją ajurwedy Triphala pomaga regulować harmonijną równowagę dosz poprzez równoważenie różnych smaków.
*Dosze to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiedniego odpowiednika we współczesnej nauce.
Kapsułki triphala marki Zein Pharma są wegańskie, wolne od sztucznych barwników i aromatów i są odpowiednie dla każdego, kto chciałby spróbować, jak działa ta słynna ajurwedyjska mieszanka.
Produkt jest suplementem diety.