Burn4all Extreme - skuteczne połączenie naturalnych ekstraktów - dla kontroli wagi.
Burn4all Extreme zawiera aż 5 starannie wyselekcjonowanych naturalnych ekstraktów roślinnych z następujących roślin: gorzkiej pomarańczy, drzewa herbacianego, kawowca, garcynii i kakaowca.
Gorzka pomarańcza (Citrus aurantium) ze swoimi szczególnymi właściwościami i smakiem jest rzadko spotykana w sklepach, gdyż głównie jest wykorzystywana w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym. W Burn4all Extreme zastosowano ekstrakt ze skórki gorzkiej pomarańczy, który zawiera aż 40% witaminy C i 0,25% synefryny.
Zielona herbata to niesfermentowane liście drzewa herbacianego (Camellia sinensis).
Zielona kawa to w rzeczywistości niepalone, zielone ziarna kawy (Coffea arabica), które otrzymuje się z dojrzałych, czerwonych owoców kawowca, wiecznie zielonego drzewa lub krzewu pochodzącego z Etiopii. W Burn4all Extreme zastosowano ekstrakt, który zawiera aż 50% kwasu chlorogenowego.
Garcynia lub Garcinia cambogia stosowana jest ze względu na wysoką zawartość kwasu hydroksycytrynowego (HCA), którego zawartość w roślinie sięga aż 60%. HCA jest inhibitorem liazy ATP-cytrynianowej, który bierze udział w syntezie kwasów tłuszczowych.
Dzięki swoim właściwościom Garcinia cambogia wspomaga regulowanie masy ciała.
Kakaowiec (Theobroma cacao) to krzew lub drzewo pochodzące z Ameryki Południowej. Stosuje się jego suszone i fermentowane nasiona - ziarna kakaowe. W Burn4all Extreme zastosowano ekstrakt z tej wspaniałej rośliny, ze względu na zawartą w niej cenną teobrominę.
Ziarna kakaowe to suszone i fermentowane nasiona kakaowca. Ziarna pozyskiwane są z owoców drzewa kakaowego (Theobroma cacao), po fermentacji owoce są czyszczone, suszone i obierane ze skórki, a jądra są usuwane i dzielone na małe kawałki.
Do kapsułek Burn4all Extreme dodano także L-tyrozynę i kofeinę.
L-tyrozyna (4-hydroksyfenyloalanina) jest aminokwasem, którego komórki naszego organizmu potrzebują do syntezy białka.
Kofeina to organiczny związek chemiczny, alkaloid, naturalnie występujący w ziarnach kawy, liściach herbaty i ziarnach kakaowca. A także w wielu innych roślinach - zawiera go ponad 60 różnych roślin.
Produkt jest suplementem diety.