Sulforafan w kapsułkach na wsparcie całego organizmu.
Sulforafan to aktywna postać glukorafaniny. Glukorafanina, którą spożywamy z warzywami, z pomocą enzymów przekształcana jest w sulforafan.
Warzywa, w których występuje sulforafan to brukselka, brokuły, kalafior, kalarepa, rzodkiewka... Warzywa te należą do rodziny krzyżowych, której nazwa pochodzi od kwiatów w kształcie krzyża.
Zawartość tej molekuły znacznie spada podczas gotowania warzyw. Właśnie dlatego niezwykle ważne jest spożywanie surowych warzyw i uzupełnianie diety produktami takimi jak sulforafan w kapsułkach.
Sulforafan to molekuła występująca przede wszystkim w kiełkach brokuła. Formuła powstaje z koncentratu kiełków brokuła standaryzowanego na 0,4% sulforafanu.
1 kapsułka zawiera aż 400 μg sulforafanu.
Sulforafan w kapsułkach marki Bioherba jest polecany wszystkim osobom, które:
- nie spożywają dostatecznej ilości surowych warzyw i chcą zwiększyć podaż sulforafanu,
- pragną naturalnej formuły pozyskiwanej z kiełków brokuła - najbogatszego źródła sulforafanu,
- chcą wygodnych kapsułek, których opakowanie starcza na dwa miesiące regularnego stosowania.
Produkt jest suplementem diety.