Jagody goji – superfood o wielu pozytywnych właściwościach.
Jagody goji (Lycium barbarum L.) to krzew pochodzący z Chin. Słynie z jadalnych owoców, które nazywane są jagodami goji. Mają pomarańczowo-czerwony kolor, rozmiar 1-2 cm i podłużny kształt.
Ze względu na swoje pozytywne właściwości spożywanie jagód goji od wielu lat cieszy się ogromną popularnością w Azji, zwłaszcza w tradycji chińskiej, gdzie jagody są wykorzystywane od ponad stu lat. Dziś ich stosowanie jest szeroko rozpowszechnione na całym świecie, ponieważ są również uważane za wyjątkowe "superpożywienie".
BIO Jagody goji marki FutuNatura są suszone i uprawiane zgodnie z zasadami upraw ekologicznych. Mają słodki, lekko kwaśny smak i przyjemny owocowy zapach.
Ekologicznie uprawiane jagody goji - pyszna przekąska na co dzień.
Te ciekawe słodko-kwaśne owoce można jeść suszone lub świeże, a ich zastosowanie jest naprawdę wszechstronne. Suszone jagody goji od FutuNatura można spożywać na wiele sposobów:
- jako samodzielna przekąska,
- zmieszane z jogurtem, płatkami śniadaniowymi, muesli...,
- do wypieku ciast (ciasteczek, placków...) oraz przygotowywania innych deserów,
- jako składnik koktajli lub sałatek,
- jako dodatek do kaszy manny lub owsianek,
- do przygotowywania różnego rodzaju dżemów lub sosów,
- jako herbatę (jagody zalać wrzątkiem, chwilę odczekać i herbata gotowa).
Suszone jagody goji to świetny składnik do wypieków ciast, koktajli i nie tylko!
Zestaw zawiera: 3x BIO Jagody goji, 500 g (razem 1500 g).
Stara cena stanowi cenę w przypadku zakupu wszystkich 3 produktów pojedynczo po cenach regularnych.