Camu Camu z obszarów amazońskich lasów deszczowych.
Camu camu (Myrciaria dubia) to krzew, który radzi sobie w trudno dostępnych lasach deszczowych Amazonii, szczególnie w Peru i Brazylii. Zazwyczaj osiąga wysokość od 3 do 6 metrów i rodzi białe kwiaty. Od grudnia do kwietnia przynosi owoce, niewiele większe od czereśni.
Jagody camu camu mogą się pochwalić szkarłatną barwą, w ich wnętrzu zaś znajduje się żółta celuloza. Owoce te są wyjątkowo cenione - uważa się, że są jednym z najbogatszych źródeł witaminy C.
Preparat Camu camu w proszku marki FutuNatura otrzymywany jest w ramach ściśle kontrolowanej ekologicznej produkcji. Zawiera 5% witaminy C.
Dzienna porcja zawiera 125 mg witaminy C.
Witamina C ma wyjątkowo ważne znaczenie dla organizmu człowieka, gdyż pomaga w / przyczynia się do::
- w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,
- ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,
- utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego,
- prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego,
- utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych,
- zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
- prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, dziąseł, skóry, zębów,
- zwiększa przyswajanie żelaza.
Camu Camu w proszku o naturalnej zawartości witaminy C - na układ odpornościowy!
Zestaw zawiera: 3x BIO Camu Camu w proszku, 125 g (razem 375 g).
Stara cena stanowi cenę w przypadku zakupu wszystkich 3 produktów pojedynczo po cenach regularnych.
Produkt jest suplementem diety.